همانطور که می دانید عصر کنونی عصر ارتباطات اینترنتی است. بنابراین بازاریابی دیجیتال تکنیکی است که در این حوزه انجام می گیرد. از آنجایی که امروزه اغلب مردم وقت خود را در فضای مجازی و اینترنت سپری می کنند دیگر نمی توان آن ها را از طریق بازاریابی سنتی جذب نمود. در واقع دسترسی وسیع مردم به این فضا سبب شد شکل کسب و کار و به تبع شکل بازاریابی نیز تغییر کند.

در هر برهه ای از زمان بازاریابی بهترین انتخاب برای جذب مشتریان بیشتر و افزایش فروش است. فقط به این شرط که مخاطبان را در فضایی که بیشتر وقت خود را در آنجا سپری می کنند هدف بگیرید. در حال حاضر فضای اینترنت معروف ترین و پرطرفدارترین فضا برای سپری کردن وقت افراد است.

به همین دلیل صاحبان کسب و کار استراتژی های خود را در این فضا بکار می گیرند. این فضا فرصت های جدید و بیشتری برای جذب مشتری فراهم می کند و سبب رشد چشمگیر کسب و کارها می شود. اما برای رسیدن به این هدف باید تاکتیک هایی بکار برد که به آن ها بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ می گویند. البته دیجیتال مارکتینگ یک نوع مهارت است. بنابراین در وهله اول باید این مهارت را آموخت.

مهارت دیجیتال مارکتینگ به کاربران کمک می کند با کمترین هزینه و منابع بیشترین درآمد و سود را داشته باشند. فرقی نمی کند شما خود صاحب کسب و کار آنلاین هستید و یا به عنوان کارمند در این فضا مشغول به کار می باشید. در هر صورت برای پیشرفت شغلی و جلو زدن از رقبا باید این استراتژی را بیاموزید و به درستی اجرا کنید.

حال اگر تمایل دارید بدانید دیجیتال مارکتینگ چیست و چه انواعی دارد می توانید با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

انواع بازاریابی دیجیتال

بازاریابی دیجیتال چیست؟

به طور کلی به هر تکنیک بازاریابی که به منظور فروش محصولات و معرفی خدمات در فضای اینترنت، کانال های دیجیتال و دستگاه‌ های الکترونیکی انجام گیرد دیجیتال مارکتینگ Digital Marketing یا بازاریابی دیجیتال می گویند. این بازاریابی هم به صورت آنلاین و هم آفلاین امکانپذیر است. اما از آنجایی که اغلب کانال های این نوع بازاریابی آنلاین هستند این بازاریابی را به بازاریابی آنلاین هم می شناسند. از وب سایت ها گرفته تا  شبکه ‌های اجتماعی، موتورهای جستجو، بازاریابی ایمیلی، تبلیغات دیجیتال و … همه زیر مجموعه ای از دیجیتال مارکتینگ هستند. کسب و کارها از این ابزارها برای تعامل بهتر با مشتریان و افزایش فروش استفاده می کنند.

این تکنیک جدیدترین و مدرن ترین تکنیک بازاریابی است که در آن کاربران می توانند محصولات و خدمات خود را با روش های بازاریابی متنوع نظیر تبلیغات دیجیتالی، سئو، شبکه های اجتماعی، تبلیغات کلیکی و … معرفی کنند.

این نوع بازاریابی با بازاریابی سنتی چند تفاوت عمده دارند. طبیعتا یکی از این تفاوت ها در ابزار و روش های تبلیغاتی است. به این صورت که ابزارهای تبلیغات سنتی بیلبوردها، تبلیغات چاپی، تبلیغاتی تلویزیونی و رادیویی، تبلیغات روزنامه ها و … می باشند. تفاوت دیگر در میزان هزینه است. معمولا هزینه تبلیغات سنتی بسیار گران و گزاف می باشد و از آنجایی که عموما جامعه هدف در این روش بازاریابی مشخص نمی شود اغلب هزینه تبلیغات بدون نتیجه به هدر می رود.

در عوض دیجیتال مارکتینگ به راحتی می تواند جامعه هدف را مشخص کند. به همین دلیل برندسازی در این روش بسیار سریع و پردرآمد می باشد. از طرف دیگر این بازاریابی کاملا مقرون به صرفه است و اصلا هزینه گزافی ایجاد نمی کند. در دیجیتال مارکتینگ به راحتی می توان با کمک ابزارهای تحلیلی بازاریابی را اندازه گیری کرد. ولی اندازه گیری نتایجی در بازاریابی سنتی بسیار دشوار است.

اهمیت بازاریابی دیجیتال

انواع بازاریابی دیجیتال

همانطور که اشاره نمودیم بازاریابی دیجیتال به دو صورت آنلاین و آفلاین یا سنتی صورت می گیرد. هر کدام از این روش ها خود شامل انواع مختلفی هستند. به طور کلی دیجیتال مارکتینگ آنلاین از اینترنت برای جذب مخاطب استفاده می کند اما مدل آفلاین از ابزارهایی نظیر تلویزیون و رادیو.

اگر بخواهیم هر کدام از این روش های دیجیتال مارکتینگ را تعریف کنیم باید بگوییم دیجیتال مارکتینگ آنلاین همان بازاریابی اینترنتی است. چرا که برای معرفی و فروش محصولات و خدمات از اینترنت و کانال های آنلاین استفاده می کند. اما بازاریابی آفلاین کمی قدیمی است.

انواع بازاریابی دیجیتال آنلاین شامل موارد زیر می باشد:

  • وب سایت
  • ·        بهینه ‌سازی موتورهای جستجو (SEO)
  • بازاریابی محتوا
  • بازاریابی شبکه ‌های اجتماعی (SMM)
  • تبلیغات کلیکی (PPC)
  • همکاری در فروش یا بازاریابی معارفه ای
  • تبلیغات همسان
  • بازاریابی خودکار
  • بازاریابی ایمیلی
  • بازاریابی ربایشی (درون‌گرا)
  • ·        بازاریابی موتورهای جستجو (SEM)
  • محتوای حمایت شده
  • بازاریابی ویدیویی
  • بازاریابی از طریق پادکست
  • اینفلوئنسر مارکتینگ
  • بازاریابی از طریق پیام فوری (دایرکت)

انواع بازاریابی دیجیتال آفلاین عبارتند از:

  • بازاریابی تلویزیونی
  • بازاریابی رادیویی
  • بازاریابی پیامکی
  • چاپ پوستر
  • بیلبوردهای الکترونیکی
  • تراکت‌های تبلیغاتی
  • ·        و …
بازاریابی دیجیتال

بازاریابی از طریق وب سایت

یکی از معروف ترین انواع بازاریابی دیجیتال بازاریابی از طریق وب سایت است. چرا که وب سایت ها نقطه کانونی کمپین های تبلیغات دیجیتالی می باشند. با گسترش فضای اینترنت و ورود افراد به این فضا صاحبین مشاغل و کسب و کارها نیز تصمیم گرفتند شکل درآمدزایی را تغییر دهند و وارد این فضا شوند. اولین گام برای ورود به دنیای دیجیتال مارکتینگ طراحی و راه اندازی وب سایت است.

البته وب سایت شما باید به گونه ای باشد که به خوبی برند، محصولات و خدمات شما را معرفی کند. از دیگر ویژگی های یک وب سایت برای بازاریابی سریع بودن، کاربری ساده و جذاب بودن است. همچنین در زمان طراحی وب سایت باید به این نکته توجه کنید که سایت شما برای استفاده در موبایل های هوشمند هم باید بهینه سازی شود.

در صورت راه اندازی چنین وب سایتی می توانید از آن برای بکارگیری استراتژی های دیجیتال مارکتینگ استفاده کنید.

کسب و کار

بازاریابی از طریق بهینه‌ سازی موتورهای جستجو (SEO)

درست است که راه اندازی وب سایت برای تبلیغ محتوایی، معرفی محصول و خدمات و افزایش و جذب مشتری لازم است. اما زمانی تاثیرگذاری این روش افزایش می یابد که رتبه وب سایت در لیست نتایج موتورهای جستجو ارتقا یابد. به راهکاری که سبب بهبود رتبه سایت در موتورهای جستجوگر می شود بهینه‌ سازی موتورهای جستجو (SEO) می گویند.

مهمترین هدف بکارگیری این استراتژی افزایش ترافیک طبیعی وب سایت است. در حال حاضر برای بکارگیری سئو در وب سایت از روش های مختلفی استفاده می شود که از جمله آن می توان به  سئو داخلی، سئو خارجی و سئو فنی اشاره نمود. هر کدام از این روش ها سبب افزایش ترافیک وب سایت می شوند.

  • سئوی داخلی: تمرکز این سئو بر روی محتویات داخل وب سایت می باشد. یعنی همان بخشی که کاربران برای دریافت سوالات خود در موتورهای جستجوگر کلمات کلیدی پرکاربرد را سرچ می کنند. هرچه رضایت مخاطبان از محتوای وب سایت شما بیشتر باشد رتبه وب سایت ارتقا می یابد.
  • سئوی خارجی: این نوع سئو بر روی فعالیت های خارج از وب سایت تمرکز دارد. بک لینک Backlink یکی از عناصر سئوی خارجی است.
  • سئوی فنی: این سئو همان کد نویسی، فشرده ‌سازی تصاویر،  بهبود فایل ‌های CSS و … می باشد.

بازاریابی محتوایی

در حال حاضر یکی از رایج ترین روش های دیجیتال مارکتینگ استفاده از محتوا است. هدف از تولید و تبلیغ محتوا افزایش مخاطبان، ارتقای وب سایت، معرفی بهتر خدمات و محصولات و رشد ترافیک می باشد. استراتژی های بازاریابی محتوایی بسیار متنوع هستند که از جمله آن می توان به تولید محتوای صوتی و تصویری، پست های وبلاگ، پادکست ‌ها، دوره های آموزش آنلاین، وبینار و … اشاره نمود.

دیجیتال مارکتینگ

انواع بازاریابی دیجیتال در شبکه های اجتماعی (SMM)

امروزه یک از پرطرفدارترین فضای آنلاینی که افراد زیادی در آن وقت خود را سپری می کنند شبکه های اجتماعی است. به همین دلیل بازاریابی شبکه ‌های اجتماعی (SMM)به یکی از محبوب ترین روش های دیجیتال مارکتینگ تبدیل شد. با این روش بازاریابی هم می توان محصولات و خدمات و برند خود را معرفی کرد و هم با افزایش و جذب مخاطبان بیشتر درآمدزایی کرد.

برای استفاده از این روش بازاریابی باید از شبکه های اجتماعی مختلف استفاده نمود. در این شبکه ها می توان به روش های مختلفی بازاریابی نمود که عبارتند از:

  • نمایش تبلیغ
  • اینفلوئنسر مارکتینگ
  • راه‌ اندازی کمپین‌ های هشتگ‌

بازاریابی از طریق تبلیغات کلیکی  (PPC)

از این روش به منظور هدایت ترافیک به سمت وب سایت مورد نظر استفاده می گردد. به این صورت که متقاضی این روش بازاریابی باید به پلتفرم های تبلیغ کننده به ازای هر کلیک مبلغی را بپردازد.

بازاریابی از طریق همکاری در فروش

همکاری در فروش یا افیلیت مارکتینگ که به آن بازاریابی معارفه ای هم می گویند یکی از رایج ترین انواع بازاریابی دیجیتال است که در این روش خدمات، محصولات و سایر برندها در یک وب سایت دیگر معرفی می شود و در ازای این معرفی مبلغی را به عنوان کمیسیون دریافت می کند. در واقع این روش بازاریابی یک نوع برون سپاری است.

با این تفاسیر می توان گفت همکاری در فروش نوعی اینفلوئنسر مارکتینگ است. چرا که برای افزایش فروش و درآمدزایی از سایر چهره های تاثیرگذار استفاده می کند. در حال حاضر یکی از پربازده ترین روش های همکاری در فروش ایجاد کمپین های بازاریابی به کمک اینفلوئنسرها است. البته برای موفقیت در این کمپین باید بهترین تولیدکننده محتوا که مناسب وب سایت شما است را پیدا کنید.

این مطلب ادامه دارد…