توضیحاتی در مورد بازاریابی شبکه ای
بازاریابی شبکه ای چیست؟
بازاریابی شبکه ای نوعی کسب و کار به شمار می آید. به طوری که در این نوع بازاریابی تولیدکنندگان و شرکت ها بدون اینکه محصولات خود را معرفی کنند، آنها را به فروش می رسانند. در واقع در این نوع بازاریابی تولیدکنندگان بدون نیاز به واسطه و انجام تبلیغات، می توانند محصولات یا خدمات خود را بفروشند. بازاریابی یاد شده برای رشد خود به توزیع کنندگان متکی می باشد. افرادی که بدون واسطه و تبلیغات محصولاتی را تهیه و استفاده می کنند، می توانند به عنوان کارمند فروش در شرکت های تولید کننده استخدام شوند. سپس آنها می توانند از طریق فروش و بازاریابی محصولات شرکت های تولید کننده، به درآمد بالایی دست پیدا نمایند. امروزه تنها برخی از شرکت ها به دنبال استفاده از بازاریابی شبکه ای هستند. از سوی دیگر کارفرمایان بایستی با توجه به نوع محصولات یا خدمات تولیدی خود، از بازاریابی یاد شده استفاده کنند. در غیر این صورت نمی توانند به استراتژی ها و اهداف خود دست پیدا نمایند. شما می توانید قبل از بهره مندی از بازاریابی یاد شده راجع به انواع آن اطلاعاتی را به دست آورید. همچنین بهتر است که در این راستا راجع به نقاط ضعف بازاریابی یاد شده نیز مطالبی را مطالعه کنید. لازم به ذکر خواهد بود که بسیاری از افراد بازاریابی مذکور را با اسم نتورک مارکتینگ می شناسند.
انواع بازاریابی شبکه ای کدامند؟
همانطور که در قسمت قبلی نیز به این موضوع اشاره شد، شما می توانید با انواع بازاریابی شبکه ای از نزدیک آشنا شوید. در این صورت می توانید با آگاهی و دانش کافی از استراتژی های مربوط به بازاریابی مذکور استفاده نمایید. بازاریابی مدل شبکه ای برای کسب درآمد از استراتژی های سیستماتیک استفاده می کند. اصلی ترین استراتژی های مورد استفاده در بازاریابی مدل شبکه ای عبارتند از: تولید سرنخ( شناسایی مشتری جدید)، جذب( استخدام مشتری به شبکه)، ایجاد و مدیریت( استفاده از روش های انگیزشی و آموزشی مشتری برای فروش). شما می توانید کتاب ها و مقاله های علمی متعددی را در خصوص بازاریابی یاد شده مطالعه نمایید. از سوی دیگر اصلی ترین و مهمترین انواع بازاریابی مدل شبکه ای عبارتند از:
– بازاریابی تک سطحی
– بازاریابی دو سطحی
– بازاریابی چند سطحی
بازاریابی تک سطحی
در مبحث مربوط به بررسی انواع بازاریابی شبکه ای می توان به بازاریابی تک سطحی اشاره کرد. در این نوع بازاریابی مشتریان علاقمند می توانند در برنامه همکاری فروش تولیدکنندگان و شرکت ها ثبت نام کنند. سپس می توانند با اعلام آمادگی در فرایند فروش محصولات، حقوقی را دریافت نمایند. توجه داشته باشید که تمام حقوق مشتریانی که در برنامه ی فروش شرکت ها استخدام شده اند، از محل فروش مستقیم تامین خواهد شود. امروزه برندهای معروفی را می توانید مشاهده کنید که از روش بازاریابی تک سطحی استفاده می کنند. از مشهورترین این برندها می توان به شرکت Avon اشاره کرد. همچنین مشتریان استخدام شده می توانند برخی از هزینه های خود را از سوی شرکت ها دریافت کنند. هزینه ی ایاب و ذهاب از جمله این هزینه ها می باشد. در بازاریابی تک سطحی به توزیع کنندگان دیگر نیازی نخواهید داشت. مدیرانی که به دنبال استفاده از بازاریابی تک سطحی در فرایند فروش محصولات خود هستند، می توانند با مشاوران و بازاریابان حرفه ای در این زمینه مشورت نمایند.
بازاریابی دو سطحی
بازاریابی دو سطحی را می توان به عنوان یکی از مهمترین انواع بازاریابی شبکه ای تلقی کرد. در این مدل از بازاریابی شاهد جذب نیرو خواهیم بود. به عبارتی مشتریانی که در فرایند فروش شما استخدام شدند، به دنبال جذب توزیع کنندگان متعدد نیز هستند. در این صورت شما موظف خواهید بود برای مشتریان استخدامی خود حقوق تعریف شده ای را در نظر بگیرید. مشتریان استخدام شده می توانند از طریق فروش مستقیم و جذب نیرو توزیع کننده حقوق بسیار خوبی را دریافت نمایند. همچنین می توانید آموزش های لازم را برای مشتریان استخدامی خود در نظر بگیرید. در این صورت آنها با انگیزه و آگاهی بیشتری به فروش محصولات شما خواهند پرداخت. هر یک از مشتریان استخدامی نیز تلاش می کنند تا توزیع کنندگان زیادی را وارد فرایند فروش شرکت شما نمایند. در حال حاضر شرکت کن انوی از بازاریابی دو سطحی استفاده می کند. این شرکت یکی از معروف ترین سایت های فروش در کشورهای خارجی می باشد.
بازاریابی چند سطحی
اکنون که تصمیم دارید تا در مورد انواع بازاریابی شبکه ای اطلاعاتی را به دست آورید، بهتر است که بازاریابی چند سطحی را نیز با دقت کنکاش کنید. بازاریابی چند سطحی مبتنی بر توزیع می باشد. استفاده از بازاریابی یاد شده به شما این امکان را می دهد که در بیش از پنج سطح فعالیت نموده و درآمد کسب کنید. همین امر نیز می تواند انگیزه ی باشد تا افراد با علاقه مندی بالایی در شرکت شما استخدام شده و در فرایند فروش محصولات تان فعالیت کنند. توصیه می شود که همیشه افرادی را استخدام نمایید که نسبت به محصولات یا خدمات تولیدی شما هیجان زده باشند. در این صورت می توانند با ایده های نوین به تبلیغ محصولات شرکت تان بپردازند. همچنین این افراد می توانند هیجان و اشتیاق خود را به سایر توزیع کنندگان نیز منتقل دهند. در نتیجه شما صاحب یک شبکه ی قدرتمند و حرفه ای از فروش خواهید بود. لازم به ذکر است که با داشتن بازاریابان قوی و مشتاق، شانس پیروزی در دنیای رقابتی امروزه را به دست خواهید آورید. زمانی که شما مشتریان علاقه مند را استخدام می کنید، می توانید با سرعت بیشتری مسیر مربوط به اهداف خود را طی نمایید.
این مطلب ادامه دارد… .
دیدگاهتان را بنویسید